На работа се очаква да сте свежи и енергични.  Но

...
На работа се очаква да сте свежи и енергични.  Но
Коментари Харесай

Седем храни, които помагат да се пребори махмурлукът

На работа се чака да сте свежи и енергични.  Но какво ще стане, в случай че съвсем през цялата нощ сте били на бурно празненство? Как да се справите с махмурлука? Отговорът на този въпрос, както постоянно, е елементарен. Тези 7 храни ще ви оказват помощ да избягате от него, написа actualno.com

 Смути

Алкохолът е с високо наличие на калории, а закуските след използването му нормално не се разграждат добре. Вместо обичайна си храна, пробвайте смути! Лесно е да се направи, ще помогне на тялото да се оправи с дехидратацията, ще ви обезпечи ресурс от витамини и ще помогне да компенсирате виновността пред тялото за това, че сте яли и пили прекалено много. 

Сьомга

Богата на антиоксиданти и здравословни мазнини, сьомгата ще помогне на тялото ви да се възстановите от тежкото алкохолно отравяне. Друго потребно свойство е, че ще ви помогне да се отървете от отока. Така че, това също е доста сполучлив вид.

Пилешка чорба с фиде 

Пилешката чорба с фиде е съвършената композиция от протеини и въглехидрати, с цел да ви насити и да ви помогне да преработите алкохола. Освен това от тази чорба няма да надебелеете.

Яйца

Ако смути или чаша кафе не са задоволителни, с цел да изкарате до обяд, пробвайте да си приготвите омлет или бъркани яйца за закуска. Яйцата са превъзходен източник на протеини и е известно, че оказват помощ за изхвърляне на остатъците от алкохол. Можете да добавите изгорял самун към него за по-задоволителен и прелестен усет. Най-важното е, че не добавяйте салами или бекон към ястието. Те са прекомерно мазни и сложни за асимилиране от отслабено тяло.

Храни с високо наличие на вода

Алкохолът безусловно изсмуква водата от тялото ви. И с цел да не се дехидратирате тотално, най-добре е да ядете храни, в които има доста вода. И, несъмнено, пийте вода. Така ще " разтоварвате " черния си дроб от работата, която му е хвърлена предната вечер и можете бързо да се върнете на работа.

Въглехидрати

Въглехидратите са лесни за мелене и при махмурлук тялото ви се нуждае тъкмо от храната, която не би трябвало да се усвоява дълго и мъчно. Освен това вкусна кифличка с чай, като се изключи че ще възвърне силите, ще ви развесели. А това е доста значимо, когато имате главоболие и не се чувствате добре.

Банани

Друга причина да обичате бананите е, че те оказват помощ при махмурлук. Бананите са с високо наличие на калий и са лесни за мелене. Накратко, това е идеалният плод за възобновяване след махмурлука заран. Освен банани, можете да опитате портокалов сок или да хапнете авокадо. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР